Wie zijn wij

Welkom bij onze huisartsenpraktijk Ars Vivendi. Wij zijn zeven dokters verzameld in een groepspraktijk. Samen streven we naar optimale zorg en kwaliteit. Vanaf september 2017 zijn we te vinden in de Arkstraat 42, Lanaken.

Dr. Beinsberger HanneDr. Box MargrietDr. Claes BartDr. Geurts DaniëlDr. Jan ClaesDr. Jans VeraDr. Myrte Kerkhofs (HAIO)Dr. Simons SofieDr. Vaes MarleenDr. Van den Bossche LucHAIO


Onze groepspraktijk 'Ars Vivendi' is door het universitair huisartsencentrum erkend als opleidingspraktijk.

Dit wil zeggen dat wij gedurende korte periodes stagiairs in onze praktijk begeleiden. Bovendien wordt er jaarlijks een huisarts-in-opleiding (HAIO) geselecteerd die gedurende één of twee jaar de praktijk komt versterken. Dr. Hanne Beinsberger, Dr. Luc Van den Bossche en Dr. Vera Jans werden aangesteld door de Universiteit als praktijkopleider voor de HAIO’s. Zij zijn bovendien officieel erkend door de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid. Dr. Hanne Beinsberger is tevens ook 1 dag per week werkzaam als stage-coördinator.

De HAIO bezit een diploma van arts na de zes jaar durende geneeskundestudies. Om erkend te worden als huisarts specialiseert de HAIO zich gedurende drie jaar in de huisartsengeneeskunde. De HAIO wordt in alle aspecten van het huisartsenberoep ingeschakeld. Hij/ zij heeft een eigen kabinet, spreekuren, huisbezoeken, wachtdiensten, e.d.

Dankzij dagelijks overleg en wekelijkse vergaderingen blijven alle artsen en in het bijzonder de praktijkopleider op de hoogte van de bedrijvigheid van de HAIO. Zijn de afspraken van uw huisarts volzet? Dan kunt u steeds met een gerust hart terecht bij de HAIO.